Cine și cum poate vota prin corespondență? Clip informativ realizat de AEP

Cine și cum poate vota prin corespondență? Clip informativ realizat de AEP

 

aep

Ești cetățean român cu drept de vot și ai domiciliul sau reședința în străinătate? Vrei să votezi la alegerile parlamentare din acest an, dar nu ești sigur dacă vei putea să îți exprimi opțiunea la o secție de votare din afara țării?

La alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din toamna acestui an, legislația electorală îți oferă posibilitatea, în premieră, de a-ți exercita dreptul de vot prin corespondență. Acest tip de vot reprezintă o alternativă la votul în secția de votare și se exercită prin intemediul serviciilor poștale.

Vrei să afli ce condiții trebuie să îndeplinești dacă optezi pentru votul prin corespondență și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi?

Informează-te direct de la sursă, adică de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). În doar câteva minute, poți afla tot ceea ce trebuie să știi pe această temă din clipul realizat de AEP pentru informarea celor care optează pentru votul prin corespondență. Găsești acest clip informativ pe site-ul nostru, pe pagina noastră oficială de Facebook și pe canalul nostru de Youtube, la următoarele adrese:

http://www.roaep.ro/prezentare/galerie-video/

https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts

https://www.youtube.com/watch?v=hDjB2uQz-wU&feature=youtu.be

AEP va fi alături de tine pentru orice informație pe teme electorale care te interesează și care te ajută să-ți cunoști și să-ți exerciți drepturile electorale.

Campania AEP pentru informarea cetățenilor va continua și sub alte forme, astfel încât momentul alegerilor să-i găsească bine pregătiți și corect informați.